Algemene voorwaarden Marike Vink Coaching

Artikel 01: Algemene Definities

1Overeenkomst: De overeenkomst tussen de ondernemer en de opdrachtgever voor de afname van  coachings          diensten/producten of digitale wellnessproducten.

2. De ondernemer: Marike Vink Coaching, ook handelend onder de naam De Professionele Vriendin,  gevestigd op de Koolmeeshaag 3993AL in Houten, ingeschreven in het Handelsregister van de  KVK in Utrecht onder nummer: 77760077.

3. De opdrachtgever: Een rechtspersoon of natuurlijk persoon waarmee de ondernemer een  overeenkomst aangaat.

4. Persoonlijke-groei, diensten: Personal coaching aangeboden door de ondernemer, zowel live op  locatie als online..

5. Hypnomeditatieve online training gemaakt voor doelgroepen: Digitale producten aangeboden via online platform aan een opdrachtgever.

6. Individuele begeleiding / Coaching: Persoonlijke-groei trajecten voor individuen.

7. Abonnementen: Periodieke levering van (digitale) content en diensten door de ondernemer, bestaande uit hypnose, meditaties. en online workshops

8. Evenementen: Gebeurtenissen georganiseerd door de ondernemer, digitaal toegankelijk.


Artikel 02: Toepasselijkheid

A: Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen de ondernemer en de opdrachtgever, inclusief aanvullende en vervolgopdrachten, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.

B: De ondernemer behoudt zich het recht voor om de algemene voorwaarden te wijzigen. De Algemene Voorwaarden zijn te raadplegen op de officiële website: www.marikevink.nl.


Artikel 03: Het aanbod

A: Het aanbod van de ondernemer wordt elektronisch uitgebracht via officiële kanalen en is geldig gedurende de aangegeven termijn, op basis van beschikbaarheid. Indien geen termijn is gesteld en het product beschikbaar blijft, blijft het aanbod twee weken na de dagtekening geldig.

B: Het aanbod omvat een volledige omschrijving van de dienst, product, totale investering en betalingswijze.


Artikel 04: De overeenkomst

A: De overeenkomst wordt gesloten door aanvaarding van het aanbod via digitale inschrijving op de website, e-mailaanmelding (na bevestiging door de ondernemer), of acceptatie van een digitale aanbieding of offerte door de ondernemer.

B: Alle overeenkomsten zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar

C: De ondernemer heeft het recht om de overeenkomst te annuleren of deelname van een opdrachtgever te weigeren met opgaaf van redenen. De opdrachtgever kan aanspraak maken op terugbetaling van het betaalde bedrag, tenzij de overeenkomst wordt ontbonden vanwege wangedrag van de opdrachtgever, het achterhouden van relevante informatie over fysieke/psychische gesteldheid, of bewuste schade aan de ondernemer.


Artikel 05: Algemene bedenktijd - herroepingsrecht

1. Na het sluiten van de overeenkomst heeft de opdrachtgever 14 kalenderdagen bedenktijd (herroepingsrecht) voor digitale producten, eindigend wanneer de opdrachtgever binnen deze termijn gebruikmaakt van de dienst of inhoud.

2. Binnen deze termijn kan de opdrachtgever kosteloos ontbinden door dit per e-mail kenbaar te maken aan de ondernemer via het contactformulier of marikevink@gmail.com.

3. Na ontbinding ziet de opdrachtgever af van het gebruik van de dienst of inhoud.

Artikel 06: Betaling algemeen

1. Prijzen zijn in euro en inclusief btw, tenzij anders vermeld.

2. Betaling geschiedt zoals overeengekomen. Bij niet-tijdige betaling treedt de opdrachtgever automatisch in verzuim.

3. De ondernemer wijst de opdrachtgever elektronisch op de betalingsachterstand en biedt een termijn van 14 kalenderdagen voor betaling.

4. Na deze termijn kan de ondernemer wettelijke rente en incassokosten in rekening brengen. Termijnbetalingen komen te vervallen bij verzuim.

5. Bij niet-tijdige of onvolledige betaling behoudt de ondernemer het recht voor de opdrachtgever uit te sluiten van deelname. De opdrachtgever moet volledige betaling voldoen voordat hij/zij kan deelnemen aan een coachingstraject of digitaal platform.

6. Na beschikbaarstelling van digitale inhoud van het platform of de geaccordeerde coaching sessie’s moet de opdrachtgever de overeengekomen prijs betalen.


Artikel 07: Maatwerktrajecten, individuele begeleiding in coaching

1. Bij het sluiten van de overeenkomst wordt een vast honorarium afgesproken.

2. Indien geen vast honorarium is overeengekomen, wordt dit bepaald op basis van werkelijk bestede uren tegen het overeengekomen uurtarief van de ondernemer.

3. De ondernemer declareert indien nodig wekelijks de werkzaamheden bij de opdrachtgever. Wanneer het gaat één coaching sessie dient deze te worden betaald voor aanvang.

4. De ondernemer kan het honorarium verhogen als blijkt dat de oorspronkelijk overeengekomen werk onvoldoende was ingeschat bij het sluiten van de overeenkomst.

5. Tijd-, reis- en verblijfkosten van de ondernemer en eventuele medewerkers worden doorberekend aan de opdrachtgever.


Artikel 08: Bepalingen tussentijds verplaatsen of pauzeren van een coachingstraject

1. Na de bedenktijd is verplaatsing, pauzering of beëindiging van een coachingstraject mogelijk, mits in overleg met de ondernemer.

2. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, blijft de betaalverplichting bij verplaatsing of pauzering van kracht.

3. Bij plotselinge beëindiging is de opdrachtgever een vergoeding verschuldigd voor de reeds verzorgde coaching en eventuele onvoorziene extra kosten welke kunnen zijn veroorzaakt door de plotselinge beëindiging.

4. Verplaatsing, wijziging of beëindiging gebeurt elektronisch via het contactformulier op de website of per e-mail naar marikevink.nl, en is pas definitief na bevestiging door de ondernemer


Artikel 09: Digitale abonnementen - Duur en beëindiging

1. Abonnementen gelden voor één jaar, tenzij anders overeengekomen.

2. Het abonnementsgeld wordt vooraf overeengekomen.

3. Betaling geschiedt voor aanvang en  vervolgens periodiek zoals overeengekomen.

4. Opzegging dient te geschieden met een opzegtermijn van één kalendermaand.

5. Bij niet tijdige opzegging wordt het abonnement stilzwijgend verlengd en maandelijks opzegbaar met eenzelfde opzegtermijn.

6. Opzegging gebeurt elektronisch via het contactformulier op de website of per e-mail naar marikevink@gmail.com en is pas definitief na bevestiging door de ondernemer.

7. Na ontbinding van de overeenkomst ziet de opdrachtgever af van het gebruik van digitale inhoud.


Artikel 10: Uitvoering, overmacht van ondernemer

1. De ondernemer behoudt zich het recht voor om aanvangstijd, datum of locatie van aangeboden diensten te wijzigen.

2. Bij ziekte of verhindering van de ondernemer wordt geprobeerd lopende afspraken op later tijdstip opnieuw in te plannen. Ziekte of verhindering van de ondernemer geeft geen recht op schadevergoeding of restitutie van gelden van de tot dan toe afgenomen diensten. 


Artikel 11: Algemene bepalingen aansprakelijkheid

1. De ondernemer is, behoudens opzet of grove schuld, niet aansprakelijk voor schade die een opdrachtgever lijdt als gevolg van de verleende dienst.

2. Bij toerekenbare tekortkoming door opzet of grove schuld van de ondernemer, is de aansprakelijkheid in goed overleg beperkt tot vergoeding van directe schade.

3. Schade ontstaan door het niet opvolgen of verkeerd interpreteren van aanwijzingen of suggesties van de ondernemer komt niet voor vergoeding in aanmerking.


Artikel 12: Algemene verplichtingen van de opdrachtgever

1. De opdrachtgever moet voorafgaand aan een coachingtraject relevante informatie over zijn fysieke en/of psychische gesteldheid en medicatiegebruik, therapieën en opnames als gevolg van psychische klachten aan de ondernemer verstrekken.

2. De opdrachtgever is verplicht tot geheimhouding van alle vertrouwelijke informatie verkregen in het kader van de overeenkomst. Bij schending vervalt het recht op deelname aan coachingsessies en kan een schadeclaim worden ingediend.

3. De opdrachtgever moet elke adreswijziging, inclusief wijziging van e-mailadres, zo spoedig mogelijk aan de ondernemer doorgeven. Kennisgevingen die de opdrachtgever niet bereiken door nalatigheid van adreswijziging worden geacht hem/haar te hebben bereikt op de eerstvolgende werkdag na verzending.

4. De ondernemer behoudt zich het recht voor om een opdrachtgever van verdere coachingsessies uit te sluiten bij wangedrag of bewuste schade aan de ondernemer. De betalingsverplichting blijft dan van kracht.


Artikel 13: Verwerking (persoons)gegevens

1. De door de opdrachtgever verstrekte persoonlijke gegevens worden verwerkt en opgenomen in de systemen van de ondernemer conform de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

2. De ondernemer gebruikt deze gegevens om de opdrachtgever op de hoogte te houden van belangrijke informatie en aanbiedingen.

3. Voor meer informatie verwijst de ondernemer naar haar privacyverklaring op www.marikevink.nl.


Artikel 14: Intellectueel Eigendom

1. Alle intellectuele eigendomsrechten, waaronder het auteursrecht, op het (online) materiaal berusten bij de ondernemer.

2. Niets uit het materiaal mag worden verveelvoudigd of openbaar gemaakt zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de ondernemer. Gebruik van het materiaal, anders dan voor persoonlijke groei van de opdrachtgever, en overdracht aan derden zijn niet toegestaan.

3. Het is de opdrachtgever niet toegestaan om op basis van door de ondernemer verstrekte informatie een soortgelijk digitaal product te ontwikkelen of te geven zonder schriftelijke toestemming van de ondernemer.

4. Bij overtreding verliest de opdrachtgever het recht op diensten van de ondernemer en zal er een schadeclaim worden ingediend.


Artikel 15: Klachtenprocedure

1. De ondernemer streeft ernaar de geleverde diensten te laten voldoen aan de overeenkomst. Indien de opdrachtgever klachten heeft over de uitvoering van de overeenkomst, dient dit zo snel mogelijk telefonisch of via e-mail kenbaar te worden gemaakt.

2. Voor een snelle en correcte behandeling van de klacht wordt een volledige en duidelijke omschrijving, voorzien van eventuele bewijsmiddelen, gevraagd.

3. De ondernemer beantwoordt de klachten zo snel mogelijk, uiterlijk binnen twee weken na ontvangst. Indien de klacht een langere verwerkingstijd vraagt, ontvangt de opdrachtgever een bericht van ontvangst en een indicatie van de termijn voor een meer uitvoerig antwoord.


Artikel 16: Toepasselijk recht en bevoegde rechter

1. Op alle rechtsbetrekkingen waarbij de ondernemer partij is, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing, ook indien aan een verbintenis geheel of gedeeltelijk in het buitenland uitvoering wordt gegeven of de opdrachtgever aldaar woonplaats heeft.

2. De rechtbank Utrecht, locatie Utrecht, is bij uitsluiting bevoegd om van geschillen kennis te nemen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.

3. Partijen zullen eerst proberen om geschillen in onderling overleg of via de klachtenregeling te beslechten voordat zij een beroep op de rechter doen.